Aluminium schuifpui prijzen

Als je van plan bent een schuifpui aan te schaffen, dan heb je vast gezien hoeveel keuze er is. Er zijn schuifpuien met 2, 3 of 4 panelen, met zonwering, met een hefsysteem of een draai-kiep systeem, met verschillende hoogtes en breedtes, met een verscheidenheid aan glassoorten en van diverse materialen. De meest gangbare materialen zijn kunststof, hout en aluminium. Deze laatste is het duurste van de drie, maar hier krijg je een sterk materiaal voor terug dat grote glaspartijen kan dragen. Ook isoleert het goed en heeft het nauwelijks onderhoud nodig. Geïnteresseerd? Lees hier dan alles over de kosten van aluminium schuifpuien.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor je aluminium schuifpui is afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk zijn er de afmetingen en het ontwerp (standaard of op maat gemaakt), maar je kunt ook kiezen voor verschillende uitvoeringen en uitbreidingen. De kosten die worden gegeven in onderstaande tabel zijn indicaties die je kunt gebruiken om een idee te krijgen wat je voor jouw schuifpui zou moeten betalen. Exacte prijzen kun je het beste opvragen via offertes. Alle bedragen zijn inclusief btw en montage.

 

Soort aluminium schuifpui Afmetingen h x b Prijs
2-delige schuifpui 2,6 m x 3 m €2900 – €3350
3-delige schuifpui 2,6 m x 4,3 m €3400 – €3850
4-delige schuifpui 2,6 m x 5 m €4000 – €4600

 

  • Doe het zelf: de goedkoopste optie die je hebt is enkel een aluminium schuifpui aan te schaffen en deze zelf te installeren. Misschien heb je wel een mooi tweedehands exemplaar gevonden. Tenzij je een ervaren doe-het-zelver bent met verstand van de constructie van je woning, is dit echter af te raden. Je kunt dan beter een plaatselijke vakman vinden, want de werkzaamheden zijn zwaar en komen erg precies.
  • De populairste optie: de 3-delige schuifpui is de populairste optie op dit moment. Je krijgt dan één deur en twee glaspanelen. Met meer dan 4 meter glas in je woning kun je het hele jaar door van je tuin genieten. Voor een bedrag van rond de €3500 inclusief montage ben je dan klaar.
  • Een blikvanger: wil je je hele muur laten vervangen door glas en een aluminium schuifpui, dan kost dit meer dan €4000. Je brengt zo wel erg veel licht naar binnen en het aluminium geeft een slanke en industriële uitstraling af. Deze schuifpui is een echte blikvanger waar je vele tientallen jaren van zal genieten.

 

De prijsopbouw

Deze totaalprijzen zijn opgebouwd uit drie verschillende onderdelen. Natuurlijk is er de schuifpui zelf, en deze neemt met 75 procent de grootste plek in. Je kunt dus geld besparen door goed marktonderzoek te doen voordat je een schuifpui kiest. De montage is goed voor 23 procent van de totaalprijs en de overige 2 procent gaan naar eventuele voorrijkosten. Dit betekent dat je 25 procent van de totaalkosten bespaart als je de schuifpui zelf installeert. Hier moeten dan nog de kosten voor eventueel gereedschap, bouwmateriaal of apparaten van af. Het is dus de vraag of het de moeite waard is om dit zelf op te pakken, ook omdat je dan een belangrijke garantieregeling misloopt. De prijsopbouw wordt nogmaals weergegeven in het volgende diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De uiteindelijke kosten die je hebt worden beïnvloed door een aantal keuzes die je maakt. Je kunt de prijs dus tot op zekere hoogte zelf in de hand houden.

  • Het materiaal: werk je met een strak budget, maar vind je het uiterlijk van aluminium erg mooi, dan zijn er ook alternatieven. Een kunststof schuifpui met een metallic look is aanzienlijk goedkoper, maar kan toch een modern uiterlijk realiseren.
  • De glassoort: aangezien een schuifpui voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, kan dit een plek zijn in huis waar je veel warmte verliest. Een goed hoogrendementsglas is dus geen overbodige luxe. De meeste schuifpuien worden standaard uitgerust met HR++ beglazing. Je kunt geld besparen door een lagere isolatiewaarde te kiezen, maar dit betaal je dan waarschijnlijk weer terug in extra stookkosten.
  • Extra opties: kies je voor een simpel standaardmodel, dan ben je het minste geld kwijt. Als je deze uit wilt breiden met zonwering, een speciale uitvoering of ventilatieroosters, dan kost dit meer. Je kunt je schuifpui dan wel precies aanpassen aan jouw specifieke wensen.

 

Interessante bespaartips

Gebruik de volgende tips om geld te besparen op je aluminium schuifpui.

  • Tweedehands: aluminium schuifpuien zijn niet goedkoop en heb je je hart gezet op dit materiaal dan kun je soms schitterende tweedehands exemplaren vinden.
  • Een plaatselijke leverancier: kies een specialist die dicht bij jou in de buurt gevestigd is zodat je de voorrijkosten minimaal houdt of zelfs volledig vermijdt.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op je schuifpui is door offertes te vergelijken en de deal te kiezen met de beste prijs/kwaliteit ervaring. Gebruik hier onze gratis en vrijblijvende vergelijkingstool voor en je kunt snel in contact komen met betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.