Huis isoleren prijzen

Vandaag de dag is het de grootste irritatiefactor van woningbezitters. Je doet er alles aan om te besparen op je energieverbruik. Lampen die aanstaan in ruimtes waar niemand is worden uitgedaan. Er wordt apparatuur aangeschaft met een zo laag mogelijk verbruik. Dat alles zou moeten leiden tot een lager energieverbruik in je huis maar dat blijft achter. Er zit in dat geval maar één ding op voor jou; je zal moeten gaan isoleren.

Een nieuw energielabel voor je huis

Isoleer jij je woning, dan verbeter je het energielabel van je huis. Dit is een label wat verplicht is wanneer jij je woning gaat verkopen. Er worden geen minimale eisen gesteld aan de isolatie van jouw woning, maar wanneer een potentiële koper jouw huis wil kopen zal hij wel energielabels gaan vergelijken. Het is in dat geval goed om een zo gunstig mogelijk energielabel te hebben.

Goede raad is duur

Wanneer jij je huis laat isoleren weet je waarschijnlijk niet waar je moet beginnen om de klus te klaren. Het is in dat geval heel verstandig om een isolatie advies in te winnen. Hiervoor zijn diverse bureaus die inspringen op de trend om woningen te laten isoleren. Het is echter aan te bevelen om een advies bij een gecertificeerd isolatiebureau in te winnen. We komen zo meteen met de reden om het hier aan te vragen.

Wat zijn de kosten van isolatie

We hebben voor je gekeken naar de kosten van isolatie en kwamen daarbij heel globaal tot de volgende bevindingen.

 

Welke soort isolatie wil je laten aanbrengen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Vloerisolatie Per m2 Tussen 25 en 35 euro
Kruipruimte isolatie Per m2 Tussen 20 en 27,50 euro
Gevel isolatie Per m2 Tussen 15 en 135 euro
Dakisolatie Per m2 Tussen 35 en 65 euro
Isolatieglas Per m2 Tussen 65 en 125 euro
Isolatieadvies Per advies Tussen 400 en 450 euro

 

  • Als je handig bent. Ben je handig met klussen in huis, dan zou je bepaalde isolatievormen nog zelf kunnen uitvoeren. Denk er dan aan bij welke isolatiesoorten er aan de constructie van je huis wordt gewerkt. Wordt er bijvoorbeeld geïnjecteerd in jouw gevel om deze te isoleren, dan moet dit door een professioneel bedrijf worden gedaan. Laat je een plat dak isoleren, dan is het ook niet handig om dit zelf te doen vanwege het gewicht van het isolatiemateriaal.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig met klussen in huis of geef je het isolatiewerk gewoon liever uit handen, dan maak je een verstandige keuze. Een professioneel isolatiebedrijf voert iedere klus voor je uit en je krijgt er nog een garantie op ook. Daarnaast heb je nog een financieel voordeel door het lage BTW tarief.

Laag BTW tarief op arbeidsloon

Laat jij door een isolatiebedrijf je woning isoleren, dan krijg je naderhand een gespecificeerde factuur. Hier staan een aantal zaken op zoals materiaal, arbeidsloon en BTW. Op het materiaal wordt het hoge BTW tarief van 21 procent berekend. Over het arbeidsloon wordt echter het lage BTW tarief van 6 procent berekend. Dit is een vorm van subsidie van de overheid die automatisch wordt verrekend.

 

Verdere subsidies

De kosten van isolatie hoef je niet helemaal alleen te dragen. Er zijn naast het lage BTW tarief nog twee subsidies waar jij aanspraak op kan maken.

  • Subsidie isolatie advies. Win jij bij een gecertificeerd adviesbureau een isolatie-advies in; dan kan je daar tot 400 euro op terug krijgen van de overheid wanneer je een gespecificeerde factuur kan overleggen.
  • Laat jij meerdere isolerende maatregelen tegelijk uitvoeren, dan heb je recht op subsidie vanuit de SEEW. Jouw voordeel kan oplopen van 400 tot 1600 euro.

Offertes opvragen

Wil jij je woning isoleren, dan kan je daar wel wat hulp bij gebruiken. In dat geval is het goed om offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag je vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kunt doen. Het vergelijken van offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.