Houten schuifpui prijzen

Hout is één van de materialen waar je uit kunt kiezen als je een nieuwe schuifpui aan wilt schaffen. Hout is niet het goedkoopste materiaal, kunststof is goedkoper, maar ook zeker niet het duurste. Hout is sfeervol en authentiek en geen schuifpui is hetzelfde. Door een schuifpui te plaatsen creëer je een overgang tussen je tuin en je leefgedeelte en door voor hout te kiezen combineer je de natuur van je tuin met een natuurlijk materiaal. Waar je wel rekening mee moet houden is dat hout veel onderhoud nodig heeft en dat je dit zeker elke 5 jaar zal moeten overschilderen en bijhouden. Hier vind je alle informatie die te maken heeft met de kosten voor een houten schuifpui.

 

De kosten

Als eerste de prijzen. Er zijn erg veel verschillende houten schuifpuien op de markt en de prijs is dus sterk afhankelijk van het model, de afmetingen, de uitvoering, het glassoort en de eventuele extra opties die je kiest. In de volgende tabel vind je een indicatie van de gemiddelde kosten voor drie verschillende soorten houten schuifpui, inclusief btw en montage.

 

Soort houten schuifpui Afmetingen h x b Prijs
2-delige schuifpui 2,6 m x 3 m €2500 – €3000
3-delige schuifpui 2,6 m x 4,3 m €3000 – €4000
4-delige schuifpui 2,6 m x 5 m €3750 – €4500

 

  • Zelf de schuifpui monteren: de goedkoopste optie die je hebt is een losse schuifpui kopen en deze zelf te installeren. Dit is echter een lastige en precieze klus en hiervoor heb je zeker een tweede persoon nodig. Ook kan het gevolgen hebben voor de garantieregeling. Daarom is het vaak beter dit te laten doen door een professioneel bedrijf en voor €2500 all-in kun je dan al een kleine 2-delige houten schuifpui bezitten.
  • Een 3-delige houten schuifpui: een 3-delige houten schuifpui bestaat uit twee glaspanelen en een schuifdeur en dit is de meest gekozen optie van dit moment. Voor een bedrag beginnend bij €3000 kun je een schuifpui van meer dan 4 meter aanschaffen en laten monteren. Met deze afmetingen zal je een groot verschil merken in je interieur en een echte blikvanger toevoegen aan je woning.
  • De duurste optie: hoe groter de schuifpui, hoe meer je kwijt bent en een 4-delig exemplaar van 5 meter of meer kost al gauw €4000 inclusief installatie. Deze bestaat dan uit twee glaspanelen en twee deuren, of één deur en drie glaspanelen. Hiermee kun je een volledige muur vervangen door glas en een optimale doorkijk naar je tuin creëren.

 

De prijsopbouw

De uiteindelijke prijs die je betaalt voor een houten schuifpui komt tot stand uit drie onderdelen. Ten eerste is er de schuifpui zelf (de materialen) en deze neemt 75 procent van de totaalprijs in beslag. Daarna zijn er de montagekosten (23 procent) en de eventuele voorrijkosten (2 procent) die meewegen. Door de schuifpui zelf te installeren bespaar je dus 25 procent van de totale kosten. Je kunt het beste geld besparen op de materialen door goed marktonderzoek te doen en verschillende offertes op te vragen. Soms kan dit wel 40 procent schelen. De bovengenoemde prijsopbouw wordt weergegeven in het volgende diagram.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Naast de materiaalkeuze, zijn er ook andere opties waar je wel of niet voor kunt kiezen en die van invloed zijn op de prijs. Hier vind je enkele bijdragers.

  • Het systeem: er zijn twee gangbare systemen op de markt, namelijk een draai-kiep systeem en een hef systeem. Deze hebben te maken met de manier waarop de schuifpui open kan. Het hefsysteem is duurder, maar minder inbraakgevoelig.
  • Het glas: aangezien een schuifpui voor een groot gedeelte uit glas bestaat, heeft dit de potentie om veel warmte door te laten. Om die reden worden de meeste schuifpuien standaard uitgerust met HR++ hoogrendementsglas. Dit kun je veranderen voor een glassoort met een andere isolatiewaarde of een specialiteitsglas.
  • Extra opties: als laatste kun je je schuifpui aanpassen op je eigen wensen door tegen een extra prijs bepaalde opties toe te laten voegen. Denk hierbij aan een zonweringssysteem, een speciale uitvoering of ventilatieroosters.

 

Interessante bespaartips

De volgende twee tips kun je gebruiken om de kosten voor je nieuwe houten schuifpui zo laag mogelijk te houden.

  • Een goed isolatieglas: als je het HR++ glas niet verandert voor een glas met een lagere isolatiewaarde voorkom je toekomstige extra stookkosten.
  • Tweedehands: op de verschillende online marktplaatsen zijn soms schitterende houten schuifpuien te vinden voor een aanzienlijk lagere prijs. Hier kun je vervolgens je eigen stempel op drukken door hem op te knappen en te verven in de kleur van jouw keuze.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen is door goed marktonderzoek en dit kan soms wel 40 procent voordeel opleveren. Gebruik hiervoor onze vergelijkingstool en je zal in een korte tijd een aantal offertes ontvangen van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving. Dit is gratis en verplicht je niet tot aankoop. Door verschillende opties te bekijken kom je tot de beste conclusie wat betreft jouw nieuwe houten schuifpui.

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.