Plafondisolatie prijzen

In ons land staat een grote variëteit aan koopwoningen. Als eigenaar heb je heel bewust een keuze gemaakt voor een huis van een bepaalde leeftijd. Een woning die net na de oorlog is gebouwd is heel sfeervol. Het is een woning die doorgaans voorzien is van een heel uniek iets; houten vloeren. Je mag dan denken aan houten dekvloeren maar ook aan houten plafonds. Dit geeft jouw huis gelijk een bepaalde eigenschap mee; je woning is behoorlijk gehorig. Om hier wat aan te doen maken veel eigenaren van een dergelijke woning de keuze om hun plafond te laten isoleren.

Hoeveel kost plafondisolatie

Een houten plafond zal doorgaans uit twee lagen bestaan. De ene laag is het plafond van de onderliggende kamer. Dit plafond is vaak afgewerkt met een stuclaag. Daar boven zit de vloer van de eerste verdieping. Dit is een houten vloer. De constructie tussen de beide lagen hout is doorgaans hol. Dit zorgt ervoor dat je over een klankkast heen loopt op de eerste verdieping. Het is de oorzaak van de vele woongeluiden. Om een plafond te isoleren zijn meerdere oplossingen beschikbaar. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

 

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Aanbrengen van een verlaagd plafond en isolatielaag, inclusief materiaal, arbeidsloon  en BTW Per vierkante meter Tussen 50 en 70 euro
Opvullen van de holle ruimte tussen de vloer en het plafond met een vulling van bijvoorbeeld cellulosevlokken, inclusief arbeidsloon en BTW Per vierkante meter Tussen 15 en 20 euro
Aanleggen van een extra dekvloer, zwevend, inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en BTW Per vierkante meter Tussen 27,50 en 37,50 euro

 

  • Als je een handige klusser bent. Ben je een handige klusser, dan zou je kunnen overwegen om zelf een verlaagd plafond of een zwevende dekvloer aan te leggen. Het zijn klussen waarbij wel kluservaring maar geen ervaring met daadwerkelijke isolatie komt kijken. Denk eraan dat je bij het aanbrengen van een isolatielaag bij een verlaagd plafond geen naden en kieren laat ontstaan tussen het isolatiemiddel. Wanneer je ook warmte binnen wil houden in je kamer zouden er nog wel eens koudebruggen kunnen ontstaan wanneer het isolatiemateriaal niet aansluit.
  • Als je geen handige klusser bent. Ben je geen handige klusser of geef je de klus graag uit handen, dan huur je een klussenbedrijf of een isolatiebedrijf in om jouw plafond te isoleren. Je weet dan zeker dat je er geen omkijken naar hebt, en dat je een perfect afgewerkt resultaat krijgt.
  • Als je een deel zelf wil doen. Wil jij het arbeidsloon met een deel van de kosten verminderen, dan zou je bijvoorbeeld zelf de vloerbedekking van de bovenverdieping kunnen verwijderen zodat het isolatiebedrijf wat cellulosevlokken komt inspuiten gelijk aan het werk kan. Dat bespaart tijd en dus geld.

Hoe is het prijskaartje opgebouwd

Hoeveel jij betaalt voor plafondisolatie bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw plafond. Woon jij in een kleine arbeiderswoning, dan heb je een klein plafond. Woon je in een ruimere twee onder één kap woning, dan is je plafond groter. Hoeveel meer plafond je hebt om te isoleren; hoeveel meer kosten je eraan zal moeten maken. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Bedenk wel dat een isolatiebedrijf of een klussenbedrijf na een aantal vierkante meters uit de ‘vaste kosten’ is. Op dat moment zal de prijs per vierkante meter wat dalen. De vaste kosten zijn bijvoorbeeld de voorrijkosten en het huren van gereedschap.
  • Keuze 2: Welke isolatiemethode kies je. Hoeveel jij betaalt voor het isoleren van je plafond hangt ook af van de methode die je kiest. Een verlaagd plafond is optisch het mooiste en daarnaast brengt het door de isolatielaag het hoogste rendement met zich mee. Het is dan ook de duurste oplossing. Een nieuwe zwevende dekvloer valt in dezelfde categorie. Het is een verfraaiing van je huis met een extra isolerende functie.

Het opvullen van de spouw met cellulosevlokken is de goedkoopste methode. Het is een methode die geen verfraaiende functie heeft. Het materiaal is heel betaalbaar. De isolatie die je aanbrengt zal dan ook een deel van de overlast weghalen.

  • Keuze 3: Ga je isoleren of laat je isoleren. Een plafond isoleren is een klus die je zelf kan uitvoeren, mits je niet aan de constructie van de spouw moet gaan werken. Het opvullen van de spouw kan je dan ook maar beter aan een isolatiebedrijf overlaten. Een verlaagd plafond of een zwevende dekvloer kan je zelf nog wel aanleggen als je kluservaring hebt. Bij het bovenstaande prijsschema is rekening gehouden met arbeidsloon. Ga ervan uit dat ongeveer de helft van de prijzen arbeidsloon is.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met je buren. Loopgeluiden wil je doorgaans samen met je buren oplossen. Je kan dan ook prima samen een isolatiebedrijf inhuren om je plafond te isoleren. Je bespaart op de voorrijkosten en op de kosten van gereedschap huren.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op het isoleren van je plafond door offertes op te vragen. Dit doe je heel eenvoudig door op onderstaande button te klikken. Je ontvangt dan meerdere offertes die je vrijblijvend met elkaar kan vergelijken. Het vergelijken van deze offertes kan je een voordeel tot wel 30 procent opleveren.

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.