Nieuwe trap prijzen

Indien je van plan bent om een nieuwe trap te laten plaatsen is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat hier bepaalde, niet onaanzienlijke kosten aan verbonden kunnen zijn. De exacte kostprijs die voor een nieuwe trap in rekening wordt gebracht is altijd afhankelijk van verschillende factoren. Zo moet er worden gekeken naar de indeling van de trap, maar ook naar de materialen waar gebruik van wordt gemaakt evenals de eventuele opties die gerealiseerd moeten worden. Ben jij ook benieuwd naar de nieuwe trap kosten? Aarzel dan niet langer en lees snel verder, want wij zetten ze graag even uitgebreid op deze pagina voor jou op een rijtje.

Hoeveel kost een nieuwe trap

Wat de realisatie van een nieuwe trap betreft zijn er uiteraard zeer veel verschillende zaken die een directe invloed kunnen hebben op de kostprijs die in rekening wordt gebracht. Door het raadplegen van de onderstaande prijstabel wordt duidelijk met welke kostprijs je rekening dient te houden afhankelijk van de exacte, nieuwe trap waarvoor je kiest.

 

Het soort nieuwe trap Gemiddelde kostprijs
Rechte, nieuwe trap Gemiddeld vanaf zo’n 950 à 1.000 euro
Trap voorzien van één kwart (één draai) Gemiddeld vanaf zo’n 1.200 à 1.250 euro
Trap voorzien van twee kwarten (twee draaien) Gemiddeld vanaf zo’n 1.400 à 1.450 euro

 

Je moet er rekening mee houden dat de hierboven aangegeven kosten deze zijn voor een onbewerkte trap. Vanaf het ogenblik dat je ze concreet wenst af te werken moet er dus nog rekening worden gehouden met een zekere meerprijs.

De prijsopbouw van een nieuwe trap

Eén van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden bij de realisatie van een nieuwe trap is terug te vinden in het feit dat vooral de materiaalkosten een zeer grote impact hebben op de uiteindelijke factuur die moet worden betaald. Dit is ook helemaal niet zo vreemd, want de materiaalkosten zijn zomaar even goed voor 90 procent van het totale kostenplaatje. Wat met de overgebleven 10 procent? Dit zijn de arbeidskosten die je zal moeten betalen. De onderlinge verhouding tussen de kosten voor het materiaal en de arbeid zijn hierdoor in ieder geval meteen duidelijk.

Keuzes die de kostprijs van een nieuwe trap beïnvloeden

Zou je graag een echt concreet beeld willen hebben van de gemiddelde kosten die voor de realisatie van een nieuwe trap in rekening worden gebracht? In dat geval is het in het bijzonder van belang om stil te blijven staan bij de onderstaande keuzes. Alleen door hier rekening mee te houden voorkom je immers dat je voor vervelende verrassingen komt te staan.

Keuze 1: Het model van je nieuwe trap

Het model waar je nieuwe trap over zal beschikken is veelal van doorslaggevend belang voor het totale prijskaartje dat in rekening zal worden gebracht. In heel veel woningen is er geen ruimte beschikbaar voor een vrije keuze van het model, maar is deze er wel, dan moet je bepalen welk model van trap je wenst te realiseren. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan een trap met één of twee draaien? Dan moet je er rekening mee houden dat deze niet alleen meer ruimte in beslag nemen, bovendien valt ook het kostenplaatje hierdoor steevast hoger uit. Een specialist zal bij een trap met één of twee draaien immers aanzienlijk langer bezig zijn omdat het werk gecompliceerder is. Daarnaast gaat er in een trap met één of twee draaien ook gewoon veel meer materiaal wat uiteraard ook een zekere impact heeft op de kostprijs.

Keuze 2: Keuze tussen een open of een gesloten nieuwe trap

Wanneer je hebt gekozen voor een bepaald model van trap wordt het tijd om te kijken in de richting van het karakter van je nieuwe trap. Moet deze namelijk open of dicht zijn? Elk model van trap wordt standaard geleverd als een open trap en kan eventueel worden voorzien van zogenaamde stootborden. Deze stootborden die het geheel tot een gesloten trap maken kosten gemiddeld zo’n 100 à 125 euro voor een volledige trap.

Keuze 3: Wat met de montage van de nieuwe trap?

In het merendeel van de gevallen kan de realisatie van een nieuwe trap binnen één dag plaatsvinden. Alleen in complexe en meer tijdrovende gevallen, bijvoorbeeld wanneer de oude trap nog dient te worden verwijderd zal er een bepaalde, extra tijd moeten worden voorzien. Voor de realisatie van een gemiddelde, nieuwe trap kan er rekening worden gehouden met een totaalprijs welke is gelegen rond de 1.250 euro. Van deze 1.250 euro is er zo’n 125 euro voorbehouden voor de levering evenals de plaatsing van de trap. In principe zou je er voor kunnen kiezen om de realisatie van een nieuwe trap voor eigen rekening te nemen, maar omwille van de veiligheid wordt er toch veelal voor gekozen om dit karwei uit te besteden aan een echt gespecialiseerd bedrijf.

Interessante bespaartips

Er bestaan vandaag de dag zeer veel verschillende mogelijkheden om te besparen op de kostprijs van een nieuwe trap. Enkele van deze opties zijn vrij voor de hand liggend, maar anderen kan je dan weer zomaar over het hoofd zien. Wij hebben de belangrijkste bespaartips in ieder geval even voor jou op een rijtje gezet.

 

  • Help mee met de realisatie van je nieuwe trap

Moet de nieuwe trap een oude trap vervangen? In dat geval kan je er zelf voor kiezen om de oude trap weg te halen en plaats te maken voor de specialist om meteen aan de slag te kunnen gaan. Door deze manier van werken zal je kunnen vaststellen dat er een niet onbelangrijk deel van de 5 procent aan arbeidskosten kan worden uitgespaard.

 

  • Kies voor een specialist dicht bij je eigen huis

De voorrijkosten die aangerekend kunnen worden voor de realisatie van een nieuwe trap zijn misschien niet zo aanzienlijk, toch is elke kost er eigenlijk één teveel. Wist je dat je echter vrij eenvoudig de voorrijkosten kan drukken of soms zelfs volledig kan uitsparen? Hoe? Zeer eenvoudig, namelijk door te kiezen voor een specialist die dicht bij jou in de buurt is gevestigd. Is dit binnen de 10 kilometer, dan is de kans zelfs bijzonder groot dat je helemaal geen voorrijkosten dient te betalen.

Bespaar tot 30% op nieuwe trap kosten

De realisatie van een nieuwe trap in je huis kan gepaard gaan met een behoorlijk stevig kostenplaatje. Gelukkig kunnen bovenstaande bespaartips je helpen om deze kosten te drukken. Hoe interessant deze tips ook mogen zijn, het risico bestaat altijd dat het prijskaartje op deze manier nog niet voldoende kan worden gedrukt. In dat geval kan je nog een extra besparing tot wel 30 procent realiseren, gewoon door een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven. Vergelijk deze offertes en je zal merken dat je er zo de voordeligste optie tussenuit zal weten te halen. De realisatie van een nieuwe trap wordt mede hierdoor financieel nog wat extra toegankelijk gemaakt.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.