Vloerisolatie prijzen

Wie de nieuwsberichten ook maar enigszins volgt weet dat het isoleren van je huis allang geen voorziening meer is voor wereldverbeteraars. De overheid doet er alles aan om woningbezitters te overtuigen van het belang van een goede isolatie van je huis. Er zijn dan ook meerdere goede redenen om te isoleren. Allereerst is daar het terugdringen van de CO2 uitstoot van particuliere huishoudens. Daarnaast is daar het feit dat jij natuurlijk minder wil betalen aan het energiebedrijf. Isolatie van je huis moet je vanaf de bodem aanpakken, en daar gaan we het nu over hebben. Vloerisolatie; een goede basis.

Wat zijn de kosten van vloerisolatie

We keken voor je naar de kosten van een vloerisolatie in een aantal gevallen en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk product of dienst wil je afnemen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Vloerisolatie van bovenaf of van onderaf, inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en BTW Per vierkante meter Tussen 30 en 35 euro
Vloerrenovatie inclusief materiaalkosten, arbeidsloon en BTW Per vierkante meter Tussen 120 en 130 euro
  • Als je handig bent. Ben je handig aangelegd, dan zou je een vloerisolatie bij een betonnen vloer van bovenaf nog zelf kunnen uitvoeren. Je kan in dat geval kijken voor vloerisolatieplaten bij een speciaalzaak. Denk eraan dat je geen naden en kieren laat ontstaan. Je kan dan last krijgen van zogeheten koudebruggen.
  • Als je niet handig bent. Ben je niet handig aangelegd of geef je deze klus liever over aan de expert, dan laat je de vloerisolatie uitvoeren door een professioneel isolatiebedrijf. Je weet dan zeker dat de isolatie professioneel wordt uitgevoerd en je hoeft niet zelf voor beschermende kleding en extra gereedschap te zorgen.
  • Als je een deel zelf wil doen. Wil jij een deel van het isoleren van je vloer zelf doen, zorg er dan voor dat het geheel klaar is voor het isolatiebedrijf wanneer ze aankomen. Haal vaste vloerbedekking alvast weg en zorg ervoor dat jouw vloer goed bereikbaar is. Het scheelt een stuk op je rekening.

Hoe is het prijskaartje samengesteld

Hoeveel jij kwijt bent voor een vloerisolatie bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw vloer. Bepalend voor de prijs van vloerisolatie is uiteraard het oppervlak van je vloer. Een grote vloer zal duurder zijn bij het isoleren omdat er meer vierkante meters moeten worden geïsoleerd. De prijs per vierkante meter zal echter uiteindelijk wel een stuk lager worden omdat het isolatiebedrijf na een bepaald aantal vierkante meters uit de ‘vaste kosten’ is.
  • Keuze 2: Welk type vloerisolatie kies je. Je kan kiezen voor meerdere typen vloerisolatie. We gingen uit van een gemiddelde prijs in het prijsvoorbeeld. Je kan een isolatiebedrijf inhuren om jouw vloer van onderaf te isoleren. In dat geval moet er een medewerker isolatiemateriaal van onderaan tegen je vloer aanbrengen. Dit is een methode die bewerkelijker is dan een isolatielaag die je van bovenaf aanbrengt. De methode van onderaf heeft echter een hoger rendement. De prijs is wat hoger. Beide zaken vereffenen elkaar en op den duur bespaar je meer met een vloerisolatie van onderaf.
  • Keuze 3: Laat je gelijk je kruipruimte isoleren. Een vloerisolatie als op zich staande methode sorteert weinig effect wanneer er geen kruipruimte isolatie wordt aangebracht. Het vocht vanuit het grondwater kan anders gewoon je kruipruimte in blijven komen, waardoor je dweilt met de kraan open. Een geïsoleerde kruipruimte voorkomt een hoop leed waardoor er letterlijk een ‘warme zone’ ontstaat onder je huis.
  • Keuze 4: Vloerisolatie of vloerrenovatie. Een houten dekvloer kan je eventueel isoleren maar het effect zal niet echt spectaculair zijn. Je kan in zo’n geval beter kiezen voor een vloerrenovatie. In dit geval wordt er een betonnen dekvloer gestort in je huis nadat er een goede basis voor is aangelegd. Die betonnen dekvloer wordt voorzien van een vloerisolatie. Het is een kostenplaatje maar daar staat tegenover dat je een behoorlijk rendement hebt op deze investering.
  • Keuze 5: Ga je isoleren of laat je isoleren. Je kan een vloerisolatie in een aantal situaties zelf uitvoeren. Je kan zelf een isolerende laag aanbrengen over je betonnen dekvloer. Je bespaart in dat geval het arbeidsloon. Je kan echter ook een isolatiebedrijf inhuren en gewoon het volle bedrag betalen. Je weet dan wel zeker dat de kwaliteit van de isolatie goed is en je kan aanspraak maken op een aantal subsidie maatregelen van de overheid.

Praktische bespaartips

  • Werk samen met je buren. Ga jij je huis isoleren, dan is het een goed idee om samen te werken met je buren. Jullie kunnen samen een isolatiebedrijf inhuren om deze klus te klaren. Het isolatiebedrijf kan efficiënter doorwerken en dat voordeel zien jullie terug op de rekening.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op vloerisolatie door offertes op te vragen. Dat doe je met één muisklik op onderstaande button. Je vraagt dan direct vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 30 procent.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.