Schuifpui prijzen per meter

Als je een schuifpui aan het aanschaffen bent, dan zal je moeten beslissen wat de afmetingen worden. Deze afmetingen hebben natuurlijk invloed op de prijs. Hoe hoger en hoe langer de schuifpui, hoe meer je betaalt. Met een schuifpui creëer je een vloeiende overgang tussen het woongedeelte en de tuin, breng je meer licht naar binnen en voeg je waarde toe aan je woning. Hier lees je over de kosten van een schuifpui per meter en andere bijkomende financiële informatie.

 

De kosten

Het is moeilijk te zeggen hoeveel je precies betaalt per meter voor een schuifpui. Er zijn erg veel factoren die de uiteindelijke prijs beïnvloeden, zoals het materiaal, de extra opties, de hoogte van de schuifpui, het glassoort, het type schuifpui en de installatiekosten. Hier vind je een indicatie van de prijs per vierkante meter die je kunt gebruiken als je wilt inschatten hoeveel een schuifpui van jouw gewenste lengte zou kunnen kosten. De bedragen zijn inclusief btw, materiaal en montage. Voor exacte prijzen kun je het beste overgaan tot het opvragen van offertes.

 

Materiaal schuifpui Prijs per meter inclusief montage en btw
Kunststof €250
Hout €300
Aluminium €350

 

  • Een kunststof schuifpui: een schuifpui gemaakt van kunststof is de goedkoopste optie die je hebt en dit materiaal wordt steeds populairder. Kunststof is namelijk niet alleen financieel aantrekkelijk, het is ook duurzaam, het isoleert goed, het is veelzijdig, onderhoudsvrij en gaat erg lang mee. Voor €250 per strekkende meter kun je al een kunststof pui kopen en laten monteren.
  • Een houten schuifpui: houten schuifpuien zijn iets duurder dan kunststof. Mensen die hiervoor kiezen houden van de uniekheid en authenticiteit van het materiaal. Het kan een ruimte sfeervol en knus maken, maar heeft wel veel onderhoud nodig en moet elke 5 jaar worden geschilderd. Per meter betaal je voor een houten schuifpui gemiddeld €300.
  • Een aluminium schuifpui: het duurste materiaal is aluminium, maar hier krijg je een slanke en moderne schuifpui voor terug. Aluminium is erg sterk en kan dus grote partijen glas dragen. Je betaalt voor een aluminium schuifpui gemiddeld €350 per strekkende meter.

 

De prijsopbouw

De totaalprijs voor een schuifpui bestaat uit de materialen (de pui zelf), de installatiekosten en de voorrijkosten. De materialen nemen het grootste gedeelte in beslag (75 procent) wat betekent dat je hier het beste geld kunt besparen. Doe dus goed marktonderzoek en vergeet niet ook de tweedehands marktplaatsen te bekijken. De overige 25 procent gaan naar de installatiekosten (23 procent) en de voorrijkosten (2 procent). Door de schuifpui zelf te installeren kan je dus een kwart van de totaalprijs besparen. Dit wordt echter vaak afgeraden omdat dit geen makkelijke klus is en je dan ook geen garantie krijgt over de werkzaamheden. Het volgende diagram geeft deze kostenopbouw nogmaals weer.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijs die je uiteindelijk betaalt voor je schuifpui kan anders uitpakken doordat je bepaalde keuzes moet maken in het planproces. Hier vind je de grootste bijdragers, op het materiaal na.

  • Het model: er zijn schuifpuien die je opent met een draai-kiepsysteem. Deze schuiven niet alleen, maar kun je ook kantelen als je wilt ventileren. Een ander model is een hefschuifpui die je uit de grond tilt en vervolgens schuift. Deze laatste zijn duurder, maar wel inbraakveiliger.
  • De extra opties: je kunt je schuifpui ook uitrusten met een aantal extra opties, zoals een zonwering, speciale kleuren, ventilatieroosters of een op maat gemaakt exemplaar. Hiervoor betaal je meer, maar kun je de schuifpui wel zo samenstellen dat hij precies in jouw situatie past.
  • Het glas: schuifpuien worden standaard geleverd met HR++ hoogrendementsglas, maar als je liever een hogere isolatiewaarde hebt (of een lagere) dan verandert de prijs. Ook specialistisch glas, zoals zelfreinigend- of zonwerend glas is mogelijk.

 

Interessante bespaartips

Een nieuwe schuifpui is dus niet goedkoop, vooral niet als je een lang exemplaar wilt voorzien van een paar extra opties. Hier lees je hoe je de kosten laag kunt houden.

  • Doe het zelf: het installeren van de pui kun je beter aan de professionals overlaten, maar je kunt wel geld besparen door het inmeten zelf te doen of door te helpen tijdens de werkzaamheden. Denk hierbij aan het opruimen en afvoeren van het bouwvuil bijvoorbeeld.
  • Tweedehands: met een beetje geduld en geluk kun je soms een schitterende schuifpui vinden op één van de tweedehands marktplaatsen. Deze zijn soms als nieuw en kosten maar een fractie van de prijs.

 

Vergelijk offertes

Wil je graag weten wat je precies zou moeten betalen voor je nieuwe schuifpui, dan kun je dat hier makkelijk achterhalen door onze vergelijkingstool te gebruiken. Dit is gratis en verplicht je verder nergens toe. Je ontvangt binnen een korte tijd een aantal offertes van betrouwbare bedrijven uit jouw omgeving die je vervolgens met elkaar kunt vergelijken. Zo kun je de beste en meest weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe schuifpui.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.