Hefschuifpui prijzen

Een schuifpui brengt meer licht in je woning. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid het hele jaar door van je tuin te genieten en voegt het waarde toe aan je huis. Er zijn verschillende schuifpuien beschikbaar, gemaakt van verschillende materialen, met verschillende uitvoeringen en modellen. Een kiepschuifpui kan zowel schuivend open als met een kiepbeweging. Zo heb je nog een extra ventilatiemogelijkheid, zonder de deur open te hoeven zetten. Een hefschuifpui is een schuifpui die je eerst uit de grond moet tillen voordat deze kan worden geopend. Hierdoor kan er moeilijker ingebroken worden via je schuifpui. De prijs voor een hefschuifpui ligt iets hoger dan die voor een kiepschuifpui en hier lees je wat deze prijzen zijn.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor je nieuwe hefschuifpui zijn natuurlijk niet alleen afhankelijk van het model. De afmetingen spelen een grote rol, de montagekosten, eventuele extra uitbreidingen en het glassoort. In de volgende tabel vind je de indicatieve prijzen voor een kunststof hefschuifpui met HR++ glas en inclusief btw. De installatiekosten worden later in de tabel apart toegelicht.

 

Kostenpost Prijs
Kunststof 2-delige hefschuifpui €2000
Kunststof 3-delige hefschuifpui €2900
Inmeten schuifpui €95 – €145
Plaatsen schuifpui Vanaf €500

 

  • Doe het zelf: de goedkoopste optie die je hebt is alleen de hefschuifpui aan te schaffen en deze zelf te plaatsen. Dit is echter niet voor iedereen weggelegd en je hebt hier zeker de nodige doe-het-zelf ervaring voor nodig. Daarnaast zal je misschien ook gereedschap en materialen aan moeten schaffen. De besparing die je maakt door het zelf te doen is ongeveer 25 procent van de totaalprijs.
  • 2-delige hefschuifpui: je kunt een 2-delige hefschuifpui al kopen voor €2000. Deze bevat dan een deur en een glaspaneel. De installatiekosten komen hier nog bij en in totaal kom je dan uit op een bedrag beginnend bij €2600. De standaardmaat voor dit type ligt rond de 3 meter breed en 2,6 meter hoog.
  • 3-delige hefschuifpui: een 3-delige hefschuifpui is duurder, maar deze is dan ook ruim 4 meter breed waardoor hij een aanzienlijk gedeelte van je muur zal betrekken. Hierdoor krijg je een schitterend uitzicht op de tuin en breng je aanzienlijk meer licht naar binnen. De kosten voor een 3-delige hefschuifpui inclusief installatie beginnen rond ongeveer €3700.

 

De prijsopbouw

De manier waarop de prijs voor een nieuwe hefschuifpui is opgebouwd kan je inzicht geven in hoeveel je op verschillende manieren kunt besparen. Zo nemen de installatiekosten en de voorrijkosten respectievelijk 23- en 2 procent van de totaalprijs in, wat betekent dat je 25 procent kunt besparen als je de hefschuifpui zelf installeert. De overige 75 procent gaat naar de pui zelf, dus de materialen. Ook hier kun je een flinke besparing maken door goed marktonderzoek te doen en verscheidene offertes op te vragen bij minstens 6 leveranciers. Soms kan dit wel 40 procent schelen op de eindprijs. Deze prijsopbouw wordt nogmaals weergegeven in het onderstaande diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Zoals al eerder aangegeven heb je een groot aantal keuzes te maken tijdens de aanschaf van je hefschuifpui. Hier lees je over de grootste bijdragers.

  • Het glassoort: aangezien een schuifpui voor het grootste gedeelte uit glas bestaat, is dit ook een plek waar je woning veel warmte kan verliezen. Daarom is een goed isolerend hoogrendementsglas zeker aan te raden en deze is bij de meeste hefschuifpuien standaard. Je kunt ook een isolerend specialiteitsglas kiezen, zoals zonwerend- of zelfreinigend glas.
  • Extra uitbreidingen: aan het einde van je planfase krijg je de mogelijkheid de schuifpui aan te passen op jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld een zonwering laten installeren, ventilatieroosters laten plaatsen en een speciale kleur of uitvoering kiezen. Hier betaal je uiteraard meer voor.
  • Het materiaal: de prijzen die hier gegeven worden zijn voor kunststof hefschuifpuien. Je hebt ook de keuze uit andere materialen, zoals hout en aluminium. Deze opties zijn duurder, maar hout is bijvoorbeeld traditioneler terwijl aluminium sterk en modern is.

 

Interessante bespaartips

Lees hier hoe je geld kunt besparen op je nieuwe hefschuifpui.

  • Tweedehands: als je te maken hebt met een streng budget, dan kun je soms grotere en nog erg mooie exemplaren vinden op de verschillende online marktplaatsen.
  • Een goed isolatieglas: het is niet goed om te bezuinigen op de isolatiewaarde van je schuifpui. Door een minder goed isolerende glassoort te kiezen zal je de besparing te niet doen omdat je dan hogere stookkosten hebt.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om geld te besparen op een nieuwe hefschuifpui is door offertes te vergelijken. Het materiaal neemt 75 procent van de totaalprijs in en door alle opties te bekijken kun je wel 40 procent van de totaalprijs afhalen. Gebruik dus hier onze vergelijkingstool en ontvang een aantal offertes van betrouwbare schuifpuileveranciers uit jouw regio. Dit is gratis en vrijblijvend en kan je een beter idee geven van wat er voor jou op de markt geboden wordt.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.