Schuifpui tuin prijzen

Als je een mooie tuin hebt dan wil je hier natuurlijk ook in de winter van kunnen genieten, of wanneer het weer te slecht is om buiten te zijn. Door een schuifpui aan te schaffen kun je een vloeibare overgang creëren tussen je woning en je tuin, heb je altijd een mooi uitzicht op buiten en voeg je waarde toe aan je huis. Met een schuifpui maak je dus optimaal gebruik van je tuin, zowel in de winter als in de zomer. Hoeveel je hiervoor betaalt en met welke andere financiële gevolgen je rekening moet houden lees je hier.

De kosten

De prijs die je betaalt voor een nieuwe schuifpui is afhankelijk van een groot aantal factoren. Natuurlijk zijn er de afmetingen, het model en ook het materiaal die een grote rol spelen. Daarnaast heb je ook te maken met de installatiekosten, het glassoort en kun je de pui met allerlei extra opties uitrusten. De gemiddelde prijzen worden gegeven in de volgende tabel en deze zijn inclusief btw, maar exclusief installatie. De prijzen zijn voor de meest populaire schuifpui, namelijk een 3-delig exemplaar. Er zijn ook 2-delige schuifpuien en 4-delige schuifpuien beschikbaar, zowel als op maat gemaakte puien. De kosten voor de montage worden apart in de tabel vermeld.

 

Soort schuifpui en werkzaamheden Gemiddelde prijs
Kunststof schuifpui 3-delig €2000 – €2700
Houten schuifpui 3-delig €2400 – €3000
Aluminium schuifpui 3-delig €2700 – €3200
Inmeten schuifpui €95 – €145
Plaatsen schuifpui Vanaf €500

 

  • Doe het zelf: de goedkoopste optie die je hebt is als je een kunststof schuifpui zelf installeert. Een 2-delig kunststof exemplaar kun je al aanschaffen voor €700. Alleen als je een zeer ervaren doe-het-zelver bent kun je dit proberen. Het plaatsen van een pui is een specialistische klus waar vaak breekwerk aan te pas komt.
  • Een houten schuifpui: voor een 3-delige houten schuifpui, inclusief installatie, betaal je gemiddeld €3000. Hout is niet het goedkoopste materiaal, maar het blijft in trek doordat het sfeervol is, uniek en authentiek. Ook is het natuurlijke hout een goede combinatie met de natuur in je tuin.
  • Een aluminium schuifpui: het duurste gangbare materiaal op de markt is aluminium. Hiermee kun je juist een interessant contrast creëren met je tuin en het heeft een modern en slank uiterlijk. Een 4-delige op maat gemaakte aluminium schuifpui kan je meer dan €5000 kosten. Dan heb je wel iets erg speciaals in huis.

 

De prijsopbouw

De kosten die je maakt voor het aanschaffen en installeren van een schuifpui kunnen worden opgedeeld in drie componenten. Ten eerste zijn er de kosten van de schuifpui zelf en deze wegen het zwaarste, namelijk 75 procent. De montage van de pui neemt ongeveer 23 procent in beslag en de laatste 2 procent zijn voor de voorrijkosten. Door de schuifpui zelf te installeren kun je dus een kwart van de totaalkosten besparen. Aangezien de spui zelf een groot gedeelte inneemt van de totaalprijs, kun je door goed marktonderzoek te doen vaak ook nog wel een aantal Euro’s besparen. De prijsopbouw vind je nogmaals in dit diagram.

 

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De totale kosten voor een nieuwe schuifpui naar je tuin worden bepaald door een aantal keuzes die je maakt tijdens het plannen. Hier vind je de grootste bijdragers, naast de materialen die boven al zijn behandeld, op een rij.

  • Het glassoort: de meeste schuifpuien worden standaard uitgerust met HR++ glas. Dit is een erg goed isolerende glassoort, maar je kunt dit ook veranderen. Er zijn glassoorten met een betere of slechtere isolatiewaarde en met bepaalde kenmerken, zoals zelfreinigend glas of zonwerend glas.
  • De extra opties: een andere keuze die je hebt is om de pui al dan niet uit te rusten met extra opties, zoals zonwering, ventilatieroosters, een speciale uitvoering of kleur. Je kunt de pui ook op maat laten maken, zodat deze volledig aansluit bij jouw situatie. Hier betaal je uiteraard wel extra voor.
  • Het model: er zijn schuifpuien die ook gekanteld kunnen worden voor een extra ventilatiefunctie of hefschuifpuien die extra inbraakwerend zijn. Deze laatste optie is duurder.

 

Interessante bespaartips

Je kunt de kosten voor je schuifpui onder controle houden door gebruik te maken van de volgende bespaartips.

  • Help mee: niet veel mensen kunnen een schuifpui zelf installeren, maar je kunt wel meehelpen door tijdens en na de klus op te ruimen, bijvoorbeeld, of door naderhand het puin zelf af te voeren.
  • Tweedehands: vergeet niet ook op een van de online marktplaatsen te kijken naar een schuifpui. Hier kun je soms mooie exemplaren vinden voor een aanzienlijk lagere prijs.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om te besparen is door alle opties af te wegen en dat doe je door offertes op te vragen. Gebruik onze gratis vergelijkingstool en deze doet het werk voor jou. Binnen een korte tijd ontvang je dan een aantal offertes van betrouwbare bedrijven in jouw regio. Je bent niet tot aankoop verplicht en kan zo een weloverwogen beslissing maken wat betreft jouw nieuwe schuifpui.

 

 

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.