Dakkapel prijzen

Bijzonder veel mensen willen vandaag de dag in hun woning kunnen genieten van het comfort en de voordelen die een dakkapel met zich meebrengt. Een dergelijke uitbreiding van je huis kan inderdaad bijzonder waardevol zijn. Door het plaatsen van een dakkapel wordt namelijk niet uitsluitend het algemeen comfort in huis verbeterd, daarnaast zal ook de waarde alleen maar verder toenemen. Wil je, je woning op een bepaald ogenblik verkopen? Dan zal je merken dat de potentiële verkoopwaarde meteen heel wat hoger is gelegen. Toch is het voor veel mensen in eerste instantie vooral belangrijk om de aankoopprijs van hun dakkapel zo beperkt mogelijk te houden. Om dit te kunnen realiseren hebben we alvast even de verschillende prijzen van de diverse dakkapellen inclusief enkele interessante bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

Hoeveel kost een goedkope dakkapel?

Wanneer je een goedkope dakkapel wenst te realiseren is het altijd belangrijk om er rekening mee te houden dat er voor een dergelijke constructie een onderscheid wordt gemaakt tussen een prefab en een maatwerk dakkapel. Deze laatste is altijd het duurst. Dit komt omdat er sprake is van een dakkapel die geheel op maat van de wensen van de eigenaar wordt gebouwd. Dat is bij een prefab dakkapel niet zo. Een dergelijke dakkapel wordt reeds in de fabriek vervaardigd waarna ze in haar totaliteit naar de plaats van het huis wordt gebracht. Het spreekt voor zich dat er op deze manier heel wat kan worden uitgespaard op de arbeidskosten en dat zal je voelen in de uiteindelijke afrekening.

 

Niet alleen de constructie van de dakkapel oefent een bepaalde invloed uit op de kostprijs die je zal moeten betalen. Wat bovendien namelijk ook te denken van het materiaal waar gebruik van wordt gemaakt? Op vlak van materialen kan er een keuze worden gemaakt tussen hout, kunststof en polyester. Van alle drie de materialen is hout het voordeligst. Kunststof is iets duurder terwijl het verschil met polyester al vrij aanzienlijk kan worden genoemd. Wil je er dus met andere woorden voor zorgen dat je echt een goedkope dakkapel kan realiseren? Dan is kiezen voor een prefab houten dakkapel doorgaans het interessantst.

 

Houten dakkapel Vanaf 3.300 euro Vanaf 4.100 euro
Kunststof dakkapel Vanaf 3.800 euro Vanaf 4.750 euro
Polyester dakkapel Vanaf 4.800 euro Niet van toepassing

Tot wel 30% besparen op jouw dakkapel!

Een goedkope dakkapel kunnen realiseren is veelal ook een kwestie van goed vergelijken. Er bestaan tegenwoordig namelijk heel veel dakkapel specialisten die hun diensten aanbieden op de markt. Al deze verschillende vakmannen hanteren uiteenlopende prijzen, niet alleen voor het maken van de constructie, maar ook voor het plaatsen van de dakkapel. Door een vergelijking uit te voeren tussen deze verschillende partijen wordt het dan al snel duidelijk welke je de goedkoopste oplossing kan aanbieden. In de praktijk betekent dit dat er zonder al teveel moeite een besparing op jouw gloednieuwe dakkapel kan worden gerealiseerd die zomaar kan oplopen tot een aantrekkelijke 30 procent.

De prijsopbouw van een goedkope dakkapel

Bovenstaande geeft je reeds een vrij goed beeld van verschillende mogelijkheden om de kostprijs van een dakkapel te kunnen drukken. Het is echter ook altijd interessant om even deze gegevens schematisch voor te stellen. De prijsopbouw van een goedkope dakkapel bestaat voor het overgrote merendeel uit de materiaalkost. Deze bedraagt zo’n 55 procent. De arbeidskost is afhankelijk van het feit of je er voor hebt gekozen om een prefab of een maatwerk dakkapel te kopen. In het slechtste geval kunnen de arbeidskosten zo’n 25 procent bedragen. 15 procent van de kosten gaan vervolgens naar het plaatsen van een kunststof kozijn en de resterende 5 procent is nodig om het bouwafval af te kunnen voeren.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag gratis meerdere offertes op bij specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.